Minimale inzet van vakantiekrachten door allround inzetbaarheid van medewerkers

De vakantie komt eraan en dat betekent dat u wellicht te maken krijgt met personeelskrapte. Om deze personeelskrapte op te vangen, kunt u kiezen om (extra) vakantiekrachten in te zetten. Maar vakantiekrachten brengen vaak hoge kosten met zich mee, bovendien kan het inwerken van deze krachten de nodige tijd in beslag nemen. Nu vraagt u zich vast af hoe u op een efficiënte wijze zorgt voor een volledige productiebezetting in de zomerperiode. Het antwoord is simpel: allround inzetbaar personeel!

 

Om de inzet van vakantiekrachten tijdens de vakantieperiode te minimaliseren, kunt u het allerbeste streven naar optimale allround inzetbaarheid van uw huidige werknemers. Door personeel breder inzetbaar te maken, wordt de flexibiliteit van personeelsplanningen aanzienlijk verhoogd, wat het organiseren van arbeid in piekperioden vergemakkelijkt.

 

Hoe optimaliseert u de allround inzetbarheid van uw personeel?

  1. Maak ‘’gaps’’ tussen diverse functies inzichtelijk en stel leerdoelen op
    Het is belangrijk dat u inzicht heeft in de verschillen in werkzaamheden en taken binnen functies. Op basis van deze verschillen kunt u leerdoelen opstellen voor het personeel dat werkzaamheden gaat uitvoeren buiten hun eigen functie. Door vroegtijdige analysering van ‘’gaps’’ creëert u voldoende ruimte om deze binnen uw huidige personeelsbestand te minimaliseren, bijvoorbeeld door interne kennisoverdracht, opleidingen en trainingen.
  2. Creëer draagvlak en acceptatie voor interne kennisoverdracht en biedt handvatten voor een optimale begeleiding van (nieuwe) medewerkers
    Wij geloven dat het leren effectiever is wanneer ervaren medewerkers hun kennis delen. In de praktijk blijkt dat het voor ervaren medewerkers lastig kan zijn om (nieuwe) medewerkers te begeleiden en coachen. Het is daarom belangrijk dat er voldoende handvatten worden aangereikt aan ervaren medewerkers voor een optimale begeleiding.

 

Om medewerkers effectief te trainen om werkzaamheden binnen andere functies uit te voeren, is een professionele werkplek opleider cruciaal. De driedaagse training Werkplek opleider van cbt helpt ervaren medewerkers succesvol hun kennis te delen. Tijdens de training leren ervaren medewerkers niet alleen hun kennis succesvol te delen met collega’s, maar leren zij ook hoe zij nieuwe medewerkers optimaal kunnen coachen en begeleiden. Mocht u toch (extra) vakantiekrachten inzetten, dan bent u verzekerd van een efficiënte manier van inwerken.

  • 25% korting op Werkplek opleider | Voucher downloaden

    De voucher ontvangt u per mail

 

Direct inschrijven!

Wilt u medewerkers aanmelden voor de training Werkplek opleider? Download dan bovenstaande kortingscode. U ontvangt in de maanden juli, augustus en september 25% korting op deze training zowel in-company als op één van onze locaties, dus schrijf medewerkers snel in. Bent u benieuwd hoe u werkplekleren nog meer kunt stimuleren binnen uw organisatie? Download dan hier 5 tips om van werkplekleren een succes te maken. Meer weten over onze werkwijze? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0800 – 228 72 46 of mail naar info@cbtvoorresultaten.nl.