Centrum Bedrijfstrainingen viert 20 jaar relevantie op de werkvloer

ARNHEM – Op 6 februari 2014 is het exact 20 jaar geleden dat Centrum Bedrijfstrainingen werd opgericht. Onder de huidige naam CBT Trainingen & Opleidingen is de unieke positie van dit praktijkgerichte kennisbureau mogelijk relevanter dan ooit. Volgens oprichter Willem Kiezebrink heeft dit alles te maken met een (te) beperkte focus op de jongere generatie. “Richt je op de volgende generatie binnen je onderneming.”; is na 20 jaar trainen en opleiden van ‘de werkvloer’ zijn belangrijkste boodschap voor ondernemers.

 

Nederland is een kenniseconomie. Het volgen van trainingen en opleidingen via de werkgever is hierin lange tijd een extraatje geweest. Dat ligt nu anders volgens Kiezebrink. “Regelgeving, strengere eisen maar ook technologische ontwikkelingen zorgen voor een meer kritische kijk op het trainen van personeel. Om als productiebedrijf te voldoen aan kwaliteitsnormen als CE-markering, ISO en HACCP, moet ook het uitvoerend personeel van hoog kwalitatief niveau zijn. Schoolverlaters moeten het echte vak leren en bestaand personeel moet bij- of omgeschoold worden om maximaal bij te dragen aan het bedrijfsrendement.”

 

Relevantie en rendement

Het trainen van medewerkers staat de laatste jaren steeds meer in het perspectief van de ondernemingsdoelstellingen. De economische crisis versterkt deze visie waardoor personeelsinvestering scherp getoetst wordt op rendement. “Het gaat om resultaten”, ligt Kiezebrink toe, “maar tegelijk wel durven investeren, juist in de volgende generatie. Zij zijn de toekomst en daarmee de continuïteit van je bedrijf. Daarom is een gekwalificeerde training juist nu zo ontzettend relevant. Onderzoek in opdracht van het Ministerie van Economische zaken toont aan dat een getrainde medewerker tot €12.500 meer winst oplevert.”

 

Opstart en groei CBT

De van oorsprong Neerlandicus Willem Kiezebrink gaf al tijdens zijn studie les als docent en later als trainer van particuliere bedrijfstrainingen. In 1994 richtte hij samen met Peter van der Loo Centrum Bedrijfstrainingen op, dat binnen 3 jaar uitgroeide tot één van de grotere spelers in het opleiden van operationele arbeidskrachten. Een belangrijke mijlpaal was het behalen van de VAPRO-licentie in 2000. Hiermee was CBT één van de weinigen particuliere opleiders die over deze kwalificatie beschikte. De toekomst schetst Kiezebrink vanuit de principes die al golden tijdens de opstart. Eenvoud, nauwe betrokkenheid op de praktijk van de werkvloer en kwaliteit. Daarmee is CBT klaar voor de volgende 20 jaar.