Consultancy (brand)veiligheid/BHV bij cbt naar hoger niveau

ARNHEM – In de ontwikkeling van training en opleidingsbureau naar strategisch opleidings- en consultancy-partner voor de maakindustrie zet cbt de stap naar een hoger niveau. Veiligheidsexperts en trainers Maurice Meijer en René van Dam worden vast onderdeel van het cbt-team. Hiermee maakt cbt een verdiepingsslag op het gebied van consultancy rondom (brand)veiligheid en bedrijfshulpverlening.

 

De samenwerking met Meijer en Van Dam versterkt volgens directeur Roy Pollmann de meerwaarde van cbt als consultant rondom veiligheid: “Maurice en René verzorgen al een aantal jaar onze veiligheidstrainingen, -workshops, BVH- en EHBO-trainingen. In die periode kwamen er regelmatig onderliggende vraagstukken vanuit onze klanten naar boven. Bijvoorbeeld over het schrijven van een bedrijfsnoodplan, het doen van een RI&E, het opzetten van ontruimingsplannen, het uitdenken van vluchtwegen tot het verzorgen van plattegronden. Met trajecten die parallel liepen of samenvielen met de training, gaven we ad-hoc invulling aan die vraagstukken. Om daar meer structuur en inhoud aan te geven met concrete dienstverlening, zijn Maurice en René vaste leden van ons team geworden.”

 

“Met Maurice en René brengen we onze werkwijze en hun expertise samen,” vervolgt Pollmann. “Deze geïntegreerde aanpak geeft ons de mogelijkheid om een verdiepingsslag aan te brengen in de adviezen en trajecten rondom het creëren van een veilige werkomgeving. En juist die werkomgeving staat centraal. Maurice en René kijken vanuit hun praktijkervaring naar de werkelijke veiligheidssituatie en niet alleen vanuit regelgeving of de theorie. De consultancy-trajecten die we op deze manier kunnen doen, zijn dus sterk geworteld in de praktijk. Niet voor niets praten we bij cbt over praktijkconsult. De adviezen moeten niet alleen mooi ogen op papier, maar vooral resultaat boeken op de werkvloer.”

 

Maurice en René bezoeken bedrijven voor deze praktijkgerichte veiligheidstrajecten in een opvallende cbt-vrachtwagen voorzien van alle nodige trainingsmiddelen. Meer informatie over praktijkconsult rondom duurzame veiligheid is te vinden op www.cbtvoorresultaten.nl/verduurzamen of bel 0800 – 228 72 46.