Extra veiligheidstrainingen voor totaalbenadering veiligheidsbeleid

Veiligheid op de werkvloer is een steeds terugkerend thema binnen de maakindustrie. Een echt veilige organisatie vraagt een continu bewustzijn van de risico’s. Cbt herkent echter veel situaties waarin er wel wat aan veiligheid gedaan wordt, maar waarbij er ook zaken over het hoofd gezien worden of gedateerd zijn. Daarom werkt cbt met een totaalpakket van consultancy en trainingen om het veiligheidsniveau te maximaliseren. Voor zowel de acute situaties als voor het veiligheidsbeleid op de lange termijn.

 

Meer dan 25 jaar geeft cbt praktijkadvies binnen verschillende productieomgevingen op het gebied van veiligheid en veiligheidskringen. Daarbij draait het niet alleen – of juist niet – om het behalen van een certificaat. Het resultaat moet een daadwerkelijk veiligere werkvloer zijn. Nul ongelukken en nul bijna (!) ongelukken. Dat vraagt een complete inventarisatie van bedrijfspand, procedures, middelen en mensen.

 

Werkelijk zorg dragen voor mens en rendement

Als manager ben je direct verantwoordelijk voor het welzijn van je operators. Een 0-meting geeft je inzicht in de feitelijke situatie over de volle breedte van het productieproces. Hieruit volgt een onderbouwd advies, consultancy-traject en pakket aan veiligheidstrainingen en verhoog je het veiligheidsniveau over de gehele lijn.
Daarbij wordt ook duidelijk welke gevolgen bepaalde risico’s hebben in andere onderdelen van de organisatie. Deze totaalbenadering laat zien hoe veiligheid in verband staat met bijvoorbeeld werkplekinrichting of kwaliteit en dus het productierendement.

 

Extra veiligheidstrainingen voor maatwerk

Vervolgens gaat cbt aan de slag met de kennis, vaardigheden en bovenal het gedrag van de productiemedewerkers. Met een breed pakket aan (soms verplichte) trainingen wordt de werkvloer bewust en bekwaam gemaakt om samen een veilige werkomgeving te creëren. De veiligheidstrainingen stemt cbt op maat af op jouw organisatie en processen. Om nog specifieker in te spelen op bedrijfsspecifieke situaties zijn onlangs de volgende trainingen aan het aanbod toegevoegd:

 

Mangatwacht / Buitenwacht
 Veilig werken in besloten ruimte
 Gasmeten
 Ontruimingsoefeningen
 Werkvergunningen en TRA

 

Onze visie op veiligheid binnen een productieomgeving strekt zich uit over de lange termijn. Een duurzaam veiligheidsbeleid houdt rekening met een veranderende situatie en is flexibel. Ontdek meer over onze veiligheidskunde op de pagina verduurzamen of neem contact op met een consultant voor persoonlijk advies en informatie over de trainingen.