Interactief programma cbt trainersdag 2015 enthousiast ontvangen

ARNHEM – Op 19 september maakten de trainers tijdens een interactief programma kennis met het nieuwe cbt én Maxime. Als verrassing stond Maxime de trainers op te wachten, om bij binnenkomst samen met haar op de foto te gaan. Dit spontane begin van de cbt trainersdag 2015 zette de toon voor de overige programmaonderdelen waar actief en vol enthousiasme aan deelgenomen werd.

 

Tijdens de cbt trainersdag 2015 ging het over het nieuw cbt. In de eerste presentatie van Roy Pollmann werd direct al duidelijk dat er in de afgelopen tijd veel nieuwe ontwikkelingen zijn geweest. Zo is Roy in de voetsporen van Kurt van Deyzen als directeur getreden, zijn er nieuwe functies ontwikkeld, is er een nieuw gezicht en wordt er gewerkt met nieuwe technieken. Allemaal met één gericht doel; de beste willen zijn. “Dat is waar ook deze trainersdag over gaat.”, ligt Roy toe: “Want om de beste te zijn hebben we de hulp van de trainers hard nodig.” Een gedachte die volledig aansluit bij hetgeen cbt doet voor zijn klanten: het maximale eruit halen (uit je mensen, processen en totale bedrijfsvoering) tot resultaten waar je u tegen zegt.

 

Maxime zoekt trainer

Die hulp of nieuwe rol van de trainers komt misschien wel het sterkst naar voren in de nieuwe marketing-aanpak van cbt. Met alle veranderingen achter de schermen, was het nodig om ook in de presentatie naar de markt het nieuwe cbt tot zijn recht te laten komen. Onderdeel van die nieuwe presentatie is Maxime van de Meer. Als fictief personage vertegenwoordigt zij de primaire doelgroep plant managers en onderstreept zij de gedachte van het maximale eruit halen.

 

collage

 

Aan het begin van de dag mochten de trainers met Maxime op de foto vanuit de gedachte ‘Maxime zoekt trainer’. Als plant manager zoek je een trainer om je te helpen ontwikkelen, bekwamen, verduurzamen of maximaliseren. Dit zijn de thema’s uit het cbt-model en omvatten de totale dienstverlening en expertise van cbt. In de tweede presentatie werd de nieuwe propositie nader toegelicht aan de hand van in een interview door Maxime met vier trainers en een praktijkvoorbeeld.

 

Train de trainer, coach de coach

In het slotgedeelte van de dag stelde Els Nieuwenhuis, de nieuwe onderwijskundige van cbt, zich voor en nam de trainers mee langs een oefening in trainen en coachen. Twee trainers gaven een demonstratie van hoe trainen niet moet en hoe trainen en coachen ook kan. De overige trainers namen enthousiast deel aan drie praktische oefeningen om zelf te ervaren hoe het is om getraind en gecoacht te worden. Het resultaat was een lijst met praktische do’s en dont’s om zelf verder mee aan de slag te gaan.

 

Aan het eind van de ochtend werd de cbt trainersdag 2015 afgesloten met een gezamenlijke lunch en sprak men nog geruime tijd na over hetgeen die morgen de revue passeerde.

 

Lees meer over onze nieuwe onderwijskundige Els Nieuwenhuis, leer meer over maximaliseren en het cbt-model of maak (nader) kennis met Maxime.