Cbt leidt in de regio Apeldoorn binnen veel bedrijven de operators op van niveau 2 tot en met een speciaal met de Apeldoornse bedrijven ontwikkelde niveau 4 opleiding.

 

Cbt geloofd dat je als operator veel kan leren door bij een een ander bedrijf te kijken. Daar te bekijken wat de rol van de operator is, wat de processen zijn, welke machines en automatisering er is binnen het bedrijf en hoe de operators werken. Dit geldt ook onderling sterk verschillende bedrijven als Clondalkin, Loparex en Attero in de regio Apeldoorn. De bedrijven staan hier voor open en werken op deze manier samen met cbt om in de regio voldoende goed opgeleide operators op te leiden.
Cbt heeft in de uitvoering van de opleiding centraal staan dat het geleerde daadwerkelijk tot uitvoer dient te komen in de praktijk. Daarbij helpt het dat je mag kijken op andere werkplekken met de vraag hoe je het geleerde daar kan toepassen. En voor de niveau 4 komen veel geleerde vaardigheden en kennis samen in het leiden van de presentatie en rondleiding over hun eigen bedrijf.

 

Medewerkers in opleiding van Attero Wilp (niveau 2) zijn daarom op werkbezoek gegaan bij Clondalkin in Vaassen. Het werkbezoek is geleid door medewerkers van Clondalkin en Loparex welke in de niveau 4 opleiding zitten bij cbt, onder leiding van een enthousiaste cbt docent.

 

Omdat een bedrijfsbezoek veel kan betekenen in het leertraject van de operators is er voor gekozen om er diverse leermomenten aan te koppelen waaronder:
Ontvangst en bedrijfspresentatie door aanwezige specialisten
Lesmoment over: omzet, winst en marge
lesmoment over Ploegenoverdracht,
Lesmoment over taken en verantwoordelijkheden binnen je functie (profiel)
Lesmoment over de inzet van grond en hulpstoffen
Rondleiding door bedrijf

 

Enkele reacties van de deelnemers op dit bedrijfsbezoek:
– Interessant om een ander productiebedrijf van binnen te zien
– Leerzaam om te zien hoe een compleet ander proces in zijn werk gaat
– Fijn dat de niveau 4 in opleiding operators veel ruimte lieten voor het stellen van vragen
– Leuk en leerzaam om een groep operators en begeleiders rond te leiden in mijn bedrijf

 

Niveau 4 opleiding voor leidinggevende operators.

Samen met de Apeldoornse bedrijven is een niveau 4 opleiding opleiding ontwikkeld.
De niveau 4 deelnemers worden naast de inhoudelijke procestechniek ontwikkeld in vaardigheden als leidinggeven, projectmanagement, presenteren en lean.

 

Wij willen de deelnemende bedrijven bedanken voor hun medewerking, openheid en gastvrijheid.