ARNHEM – Vleesproducent BBS Food staat voor de uitdaging van zowel een kwantitatieve als een kwalitatieve groei. Om die groei te borgen, kiest BBS Food voor het bekwamen van haar operators via een maatwerk leerprogramma bij cbt. De inhoud van de opleiding is specifiek afgestemd op de processen bij BBS Food, maar voorziet de deelnemers tegelijk van een erkend MBO diploma.

 

Voor Operationeel manager John Poel draait het eindresultaat van de productie om het creëren van de ‘WOW-factor’. Dat is: “Een excellent product van uitmuntende kwaliteit volgens de hoogste service.” Volgens Poel moet je als productiebedrijf het maximale nastreven om aan de ontwikkelingen in de markt te kunnen blijven voldoen. “Het realiseren van die steeds hoger wordende kwaliteitsstandaard vereist innovatie. Dit vraagt een proces van continu verbeteren waarbij goed opgeleide, betrokken en gemotiveerde operators de sleutel zijn”.

 

Het huidige leerprogramma is een investering vanuit visie en beleid voor duurzaam inzetbaar personeel. BBS Food ziet het zelfs als onderdeel van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om mensen een kans te geven zichzelf te ontwikkelen. De opleiding behandelt onderwerpen als techniek en automatisering, maar ook kennis van voedsel(veilig) produceren, verbeterprocessen en kwaliteit. Samen met cbt werd de visie vertaald naar praktijkgerichte lessen, een unieke eigen online leeromgeving en een kickoff op managementniveau.

 

Volgens directeur Roy Pollmann legt cbt hiermee op unieke wijze de koppeling tussen theorie, werkvloer én management. “De trainers van cbt trekken samen op met de interne opleider van BBS Food in het begeleiden van de deelnemers. Door ook management bij het leerprogramma te betrekken, ontstaat er een breed draagvlak. Dit motiveert de deelnemers waardoor BBS Food het maximale resultaat uit deze investering haalt.”