Nieuwe e-learning en mogelijkheden van SCORM

De werkzaamheden tot verbetering van de trainingen gaan continu door. Zo heeft cbt afgelopen zomer haar trainingen doorontwikkeld tot SCORM-pakket. Dit geeft de trainingen niet alleen een veel mooier uiterlijk, het maak het inlezen van toetsen in systemen van derden een stuk eenvoudiger. Door deze verbeterslag kan cbt nog beter ondersteunen bij het op maat inrichten van bedrijfsscholen en e-learningplatforms.

 

SCORM staat voor Sharable Object Reference Model. Aan de hand van een verzameling standaarden en specificaties biedt SCORM de mogelijkheid om data uit e-learning uit te wisselen met andere systemen. Hiermee kan het e-learningsysteem ingelezen worden in uw eigen leeromgeving. Dit geldt voor zowel de trainingen als de toetsen.

 

Ook verhoogt SCORM de toegankelijkheid en herbruikbaarheid van het materiaal, zonder out-of-date te raken. Lesprogramma’s kunnen zo maximaal naar specifieke wensen en behoeften van de betreffende klant worden aangepast. Door gebruik te maken van SCORM wil cbt de kwaliteit van haar trainingen optimaliseren en borgen voor de toekomst waar steeds meer behoefte zal zijn aan maatwerk trainingen en opleidingen.

 

Meer weten over onze e-learning mogelijkheden en de manier waarop wij onze trainingen als SCORM-pakket aanbieden? Neem vrijblijvend contact op via 0800 – 228 72 46 en wij demonstreren graag de kracht van blended learning waarbij praktijklessen en online educatie naadloos op elkaar aansluiten.