Nieuwe opzet opleiding plantmanager

Wat verwacht de industrie van een plantmanager en operations manager in de toekomst? Met die vraag in het achterhoofd werkte cbt haar opleiding plantmanager bij naar de toekomstnorm van de maakindustrie.

 

Van een plantmanager wordt veel verwacht in zijn eigen functioneren als leider. Dat geldt ook in de strategische verbeterplannen die hij/zij heeft voor het bedrijf en de succesvolle uitvoer hiervan. Dit vergt veel kennis en vaardigheden. Het wordt echter pas interessant als je de lesstof direct in de praktijk kunt toepassen.

 

In onze praktijkgerichte aanpak gaan we daarom steeds uit van de werkpraktijk. Een ander belangrijk aspect van de cbt aanpak is dat u in de bijeenkomsten veel leert door ervaringen te delen en uw eigen, nieuwe inzichten aan de inzichten van anderen te spiegelen. Daarnaast werkt cbt vaak met trainingsacteurs. Hierdoor kunt u in verschillende werkvormen uw nieuwe kennis en vaardigheden inzetten en oefenen. Dit helpt in de vertaalslag van kennis naar toepassing en stoomt u klaar om het geleerde toe te passen binnen uw eigen werkomgeving.

 

De leervisie

Alle elementen van onze unieke aanpak zijn gebundeld in een didactisch concept dat wordt aangeduid als het 4C ID model. De vier componenten in het 4C/ID-model zijn:

  • hele taken;
  • ondersteunende informatie;
  • procedurele informatie en
  • deeltaakoefening.

 

Het model zorgt er voor dat de vier componenten van het model op een adequate manier met elkaar gemixt worden tot een efficiënte cursus.
Het 4C/ID-model gaat ervan uit dat studenten met realistische hele taken worden geconfronteerd en dat ze die steeds in zijn geheel uitvoeren. Aanvankelijk werken studenten aan eenvoudige varianten van een taak en gaandeweg krijgen ze complexere varianten van dezelfde taak voorgeschoteld. Hierdoor wordt de theorie direct gekoppeld aan de toepassing in de praktijk, dit maakt het leren interessanter en concreter waardoor lastige theorie makkelijker opgenomen en toegepast wordt.

 

Portfolio

U verzamelt de uitkomsten van het praktijkprogramma in een portfolio. Deze digitale verzameling van alle tussentijdse opdrachten geeft na verloop van tijd uitstekend inzicht in de persoonlijke en professionele ontwikkeling en groei. Deze portfolio’s worden opgebouwd in onze digitale omgevingen. Bovendien wordt u bij het samenstellen van uw portfolio ondersteund door een cbt begeleiders.

 

Ervaren trainers uit de praktijk

De cbt opleiding plantmanager  wordt uitsluitend gegeven door ervaren trainers met praktijkervaring in leidinggevende functies binnen industriële omgevingen.

 

Interactieve bijeenkomsten

Onze praktijkgerichte aanpak zorgt ervoor dat er geen luisterlessen ontstaan waarin de theorie uitgebreid behandeld wordt. Je gaat met je medestudenten actief aan de slag met cases, praktijkopdrachten en oefeningen en rollenspellen. Omdat iedereen relevante werkervaring heeft, ontstaan er interessante discussies. Dankzij de online leeromgeving communiceren de deelnemers en de trainer ook tussen de bijeenkomsten door op een makkelijke manier met elkaar.

 

Online leeromgeving

Tijdens de opleidingen en trainingen maken de deelnemers vaak gebruik van de online leeromgeving van cbt. Hierin staan de studiegids, de voorbereidingen, inleidende theorie, extra verdieping, praktijkopdrachten en de eindscriptie. Hier wordt ook uw portfolio opgeslagen. Daarnaast geeft het mogelijkheden om de opdrachten ook door een praktijkbegeleiders vanuit het bedrijf na te laten kijken, te communiceren met begeleiders, trainer(s) en andere deelnemers.

 

Borging van resultaten waar je u tegen zegt

Deze opleiding is verdeeld in 8 modules die u per stuk afrondt met een examen en met een eindopdracht in de vorm van een concreet toepasbaar plan voor uw eigen organisatie. U sluit uw opleiding af met een eindscriptie die uitgaat van een verbeterplan voor uw eigen organisatie en een presentatie van dit plan.

 

Meer informatie en aanmelden voor de opleiding plantmanager vindt u hier…