Nieuwe samenwerking in het praktijkrealistisch opleiden van technisch personeel

ARNHEM – Vanaf begin 2016 bieden Vakwijs Opleidingen BV en cbt (voorheen CBT Trainingen & Opleidingen) praktijkrealistische trainingen en cursussen voor de maakindustrie. Deze nieuwe samenwerking koppelt de praktijktrainingscentra van Vakwijs aan de gekwalificeerde opleidingen van cbt. In een levensechte productieomgeving worden verschillende situaties gesimuleerd om de kandidaat maximaal te bekwamen in technische kennis en inzicht, vaardigheden, bewustwording en gedrag.

 

De maakindustrie kent vele uitdagingen waarvan goed opgeleid personeel voor veel bedrijven herkenbaar is. Dat vraagt meer dan alleen een diploma. Door het opdoen van praktijkervaring creëert een operator technisch inzicht, bewustzijn van rendement en weet hij of zij veilig te handelen in risicovolle situaties. Om operators op dat niveau te brengen slaan Vakwijs en cbt de handen ineen met praktijkrealistische trainingen en cursussen.

 

Naast de deur

“Leerruimte creëren binnen een werkende productieomgeving is niet altijd mogelijk,” geeft opleidingsontwikkelaar Ruud van Aalst van Vakwijs aan. “Door een gecontroleerde omgeving te scheppen, kan een kandidaat veilig maar levensecht zijn vaardigheden ontwikkelen.” Directeur Peter van Winssen vult aan: “Met 7 trainingscentra door heel Nederland en diverse mobiele practica kunnen we letterlijk naast de deur opleiden. Op elk niveau en afgestemd op elke praktijksituatie.”

 

In de samenwerking tussen Vakwijs en cbt ziet Roy Pollmann, directeur van cbt vooral de meerwaarde van kennisdeling: “Vakwijs en cbt vullen elkaar perfect aan in praktijkervaring en theoretische kennis, maar ook kandidaten onderling kunnen tijdens hun practicumopdrachten veel van elkaar leren.”

 

Lesprogramma 2016

Voor 2016 is een breed lesprogramma ontwikkeld met diverse technische trainingen en cursussen.

 

Meer informatie en inschrijven kan op de websites cbtvoorresultaten.nl en vakwijs.nl. Hierbij gaat het om de volgende trainingen: