Onderhoud in goede staat. Over MTBF en operators nieuwe stijl

Leestijd ± 4:57 minuten

Deel dit bericht:

“Door het optimaliseren van ons onderhoud hebben we een maximale MTBF en 70% minder uitval!”

 

“Met de handen in zijn zakken kijkt de operator toe hoe de technische dienst de machine smeert. In gedachten zie ik de meter lopen. Zonde van de tijd! Tel al die minuten eens op in een jaar. Dit vraagt een nieuwe stijl operator die zorgt voor een maximale MTBF (Mean Time Between Failures). Het is hoog tijd om niet alleen onze machines, maar ook het onderhoud zelf in goede staat te brengen.”

 

In het achterliggende jaar heb ik menig blog gewijd aan het thema onderhoud. Dit is niet voor niets. Vanuit de lean filosofie en TPM behelst onderhoud 25% van de middelen om het maximale uit je productie te halen. Even op een rij:

 

• In week 4 zoomden we in op de rol van de technische dienst;
• in week 8 ging het over onderhoudsmanagement;
• in week 16 gaf ik tips en tools voor het opzetten van zelfsturende teams met autonome operators;
• en in week 24 deelde ik 2 x 5 TPM-lessen uit de praktijk.

 

In dit blog een praktische handreiking om de theorie te laten wortelen op de werkvloer.

 

De MTBF-formule op de werkvloer

Omdat autonoom onderhoud sterk samenhangt met autonome operators, concentreer ik nu op gepland onderhoud. Of anders gezegd, op het voorkomen van ongeplande stilstand. De cijfers liegen niet: 70% van de uitval is te voorkomen. Voor je die 70% kunt noteren, heb je kengetallen nodig. Dus even een stukje theorie over de formules die een beeld geven van je huidige ‘staat van onderhoud’.

 

De Mean Time Between Failure ofwel de MTBF is de periode tussen twee storingen. Je effectieve productieperiode. Hoe langer de MTBF en hoe korter de MTTR (Mean Time To Repair), hoe beter je productierendement. Deze gemiddelde tijd tussen storingen is te beïnvloeden door preventief periodiek onderhoud. Echter wanneer dit onderhoud door de technische dienst gedaan wordt, is er nog altijd geen sprake van optimaal onderhoud.

 

Een operator die erbij staat en ernaar kijkt zijn dubbele kosten die voorkomen moeten worden. Wanneer deze operator zelf de storing kan verhelpen scheelt dat veel tijd in het melden van de storing, de reactietijd van het technisch personeel, herstelwerkzaamheden en de herstelde machine weer in bedrijf stellen. De sleutel voor een maximale MTBF moet dus in handen komen van de operator op de werkvloer. Hoe je dat doet? Doorloop de volgende 7 stappen.

 

In 7 stappen naar praktische uitvoerbaarheid van gepland onderhoud

1. Begin met het stellen van prioriteiten. Dit doe je door te kijken naar de gevolgen van het niet goed functioneren van de installatie voor de veiligheid, gezondheid, milieu, kwaliteit of voortgang van het proces. Maak bij voorkeur per machine of installatie een risico- en gevolgprofiel. Dit is je vertrekpunt.

 

2. Herstel en vervang slijtagedelen, zwakke punten, herhalende storingen en ontwerpfouten. In de praktijk wordt hier door handige operators slim omheen gewerkt. Echter blijft hierdoor de storing in de machine. Geen half werk meer!

 

3. Zet een onderhoudsinformatiesysteem op. Lang woord voor in essentie een softwarepakket, maar bijzonder effectief in het overzichtelijk bijhouden van storingen en gerelateerde facetten van contractbeheer tot kostenregistratie en planning. Betrek ook zeker de operators en technische dienst bij het selecteren en implementeren van een systeem.

 

4. Stel periodiek onderhoud in zodat je voorbereid bent op de onderhoudsmomenten. Daarmee voorkom je dat onderdelen of expertise niet voor handen zijn en houd je de impact op de productie zo laag mogelijk.

 

5. Stel preventief en toestand afhankelijk onderhoud in. ‘Meten is weten’ geldt ook hier en is het belangrijkste aspect in deze fase waardoor je storingen en uitval kunt aan zien komen. Daarom kijken we in de volgende alinea dieper in die glazen bol.

 

6. Evalueer het geplande en autonome onderhoud met de verzamelde informatie zoals de MTBF. Maar je kunt ook data gebruiken uit bijvoorbeeld audits, de vaardighedenmatrix, en ongevallenrapporten. Koppel hier KPI’s aan en je kunt je resultaten gebruiken om sturing te geven aan performance, kwaliteit en resultaten over de hele breedte van je productie.

 

7. Borg tot slot je procedures en werkinstructies door deze vast te leggen per functie of situatie. Niet als eindstation, maar als startsein van een nieuwe plan-do-check-act-cyclus.

 

De glazen bol van preventief onderhoud

In stap 5, het preventief onderhoud, is het voorspellen van een storing de kunst van het waarnemen. Bijvoorbeeld op basis van de MTBF en de beoordeling van de huidige toestand van een machine of installatiedeel. Regelmatig meten van bijvoorbeeld temperatuur, geluid, trilling of geleiding maakt het beeld in de galzen bol van preventief onderhoud zo helder mogelijk.

 

Of deze metingen door de operators worden gedaan of geautomatiseerd is dan om het even. ‘Timing is everything’. Ben je te vroeg, dan vervang je onnodig onderdelen die nog even meekonden, ben je te laat dan dan maak je kosten door een onverwachte uitval. Stel dus zorgvuldig je grenswaarden af en bij waar nodig.

 

Operators nieuwe stijl

In deze vorm van onderhoud vervaagt de scheidslijn tussen operator en technische dienst. Of misschien wordt die juist veel duidelijker. Jouw taak en uitdaging als plant manager is die lijn zo duidelijk mogelijk te maken. De blogs die ik aan het begin noemde, maar eigenlijk al mijn blogs geven je hier concrete handvatten voor.

 

In dit kader is het prettig om te merken hoe de maakindustrie zich langzaam maar zeker aanpast aan deze (voor veel bedrijven) nieuwe manier van werken. De operator nieuwe stijl is een operator die proactief, autonoom, veilig en adequaat handelt. Dat begint met een ander manier van opleiden. Verschillende van onze operators volgen nu een MBO opleiding volgens een geheel nieuwe structuur waarbij relevante theorie en de praktijk nauwkeurig op elkaar afgestemd zijn.

Ontdek hoe je met operators nieuwe stijl je MTBF kunt maximaliseren.

Neem contact op en we zetten samen een eerste stap naar resultaten waar je u tegen zegt!

Of bel 0800 – 228 72 46

Gerelateerde Trainingen:

 

Technisch Operator

 

Operationele Techniek

De staat van onderhoud is een essentieel stuk gereedschap dat in bekwame handen leidt tot maximaal resultaat. Resultaten waar je u tegen zegt. Hoe is het onderhoud in jouw organisatie georganiseerd? Maak je gebruik van data zoals MTBF en werken je operators volgens de nieuwe stijl? Geef je reactie op LinkedIn, ik ben benieuwd naar jouw ervaringen.

Deel dit bericht:

Meer verhalen uit de praktijk? Bekijk de gerelateerde cases bij deze blog.

Ter inspiratie en als proeve van bekwaamheid vertellen enkele van onze klanten wat cbt voor hen heeft betekent. Lees de verhalen van VDL, Bakkersland, Libbey of SRC en hoe zij het maximale uit hun processen en mensen halen.

Ga concreet zelf aan de slag met onze gerelateerde praktijkcompetenties.

Al meer dan 25 jaar verzorgt cbt praktische trainingen en opleidingen voor de maakindustrie. Bekijk ons aanbod praktijkcompetenties en informeer naar de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Ontdek hoe je met operators nieuwe stijl je MTBF kunt maximaliseren.

Neem contact op en we zetten samen een eerste stap naar resultaten waar je u tegen zegt!

Praktijkverhalen

company

Of bel 0800 – 228 72 46