Schatkaart én afvoerputje van je productieproces, inzicht door value stream mapping

Leestijd: ± 3:46 minuten

Deel dit bericht:

“Duurzaamheid was de verrassende klantwaarde die we met value stream mapping ontdekten.”

 

“Het was helemaal niet de insteek om onze productie te verduurzamen. Het gebeurde gewoon. Vanuit de missie continu verbeteren doopten wij dit project ‘Production Pirates’. Een heerlijke manier om thematisch een verbetertraject uiteen te zetten. Uiteraard met de nodige creatieve communicatie om iedereen in de juiste stemming te brengen. En de bestemming? Het vinden van de schat met de meeste klantwaarde.”

 

In lean manufacturing draait het om het maximaliseren van klantwaarde. Zet de klantwaarde centraal in je processen, dan weet je waar in je proces je geld kunt verdienen én besparen. Dat begint met goed luisteren naar wat je klant wil. Breng hem in je productieomgeving en vraag hem het hemd van het lijf. Toetst dit vervolgens met hetgeen je toevoegt aan waarde en je hebt een eerste stukje van je schatkaart te pakken. Maar eerst nog iets anders…

 

Afvoerputjes gemaakt van voorraad

Wat is er leuker? Kosten besparen of waarde toevoegen? Leuk is anders, helaas moet je soms wel. Voorraadkosten kunnen een enorme afvoerput worden als je die niet in de hand houdt. Ga dan niet zomaar blind snijden. Maak inzichtelijk waar je op verliest, door te achterhalen wat die voorraad veroorzaakt.

 

De klant eist snellere levertijden, kleinere leveringen, meer variatie of mega-orders. Voorraden van halffabrikaten en grondstoffen stapelen zich op. Je legt voorraad aan om druk van de ketel te halen. Het effect is averechts. In plaats van klantwaarde opbouwen, creëert deze manier van werken een afvoerputje. Daar moet snel een stop in!

 

Value Stream Mapping ‘all inclusive’

Die stop is letterlijk een stop. Stoppen met het aanleggen van voorraad. Om te beginnen de tussenvoorraad of halffabrikaten. Soms liggen producten 2 weken(!) in de weg. De tijd dat er waarde toegevoegd wordt staat al lang niet meer in verhouding tot de doorlooptijd. Bovendien zijn al die ronddwalende halflingen nog gevaarlijk ook.

 

Dus na zes keer struikelen over dezelfde ‘voorraad’, ga je aan de slag met value stream mapping. Om je value stream map van voorraden compleet te maken, moet je ook je leveranciers aan het plaatje toevoegen. Waar een waardestroom vaak loopt van ‘poort tot poort’, durf jij buiten de deur te kijken. Wanneer toeleveranciers meekunnen in het JIT-leveren van grondstoffen, haal je het maximale uit je waardestroom.

 

Je productie op wereldklasse

Om de toepassing van value stream mapping goed te begrijpen, kijken we naar het overkoepelende principe van World Class Manufacturing (WCM). Een vaste definitie van WCM is er niet, maar in de kern gaat het om het beter doen als het beter kan. Het maximaal haalbare. Dat geldt dus ook voor value stream mapping. Je gebruikt het wanneer je een idee hebt dat je meer waarde kunt toevoegen voor je klant. De insteek is dus niet kostenbesparing, dat is ‘slechts’ een bijkomstigheid. Wel een heel prettige.

cbt-WCMIn bovenstaande schema zien we value stream mapping als één van de instrumenten om toegevoegde waarde voor de klant te creëren.

 

De jacht op de schat

Dan gaat de jacht op de schat nu echt beginnen. Met een current state map heb je in kaart waar je afvoerputjes zitten. De eerste stoppen zijn gezet, nu is het tijd om je future state drawing te maken. Een externe adviseur loodst je door onbekend terrein. Deze scherpe blik van buiten de organisatie wijst op je blinde vlekken.

 

Zo kom je bijvoorbeeld uit bij duurzaamheid. Door restwarmte op te vangen creëer je een product met een duurzaamheidsklasse die voor de klant meerwaarde heeft. Een meerwaarde waar de klant meer voor over heeft. De uitdaging is om je processen vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Holistisch om maar eens een duur woord te gebruiken. Alleen zo ontdek je de meest waardevolle schatten.

 

Gebruik symbolen Value Stream Mapping

cbt_VSM-werkblad_2016

 

Standaardisatie is één van de rode draden door world class manufacturing. Dat begint al met de manier waarop je het proces naloopt. Volg daarin de route van je product. Leg nauwkeurig elke beweging, elke stap elke variabele vast en gebruik potlood en papier. Werk van globaal naar detail je schatkaart uit en gebruik daarbij ook de vaste lay-out en symbolen. Om je een handje te helpen kun een werkblad van de lay-out met symboollegenda downloaden. Kijk op cbtvoorresultaten.nl/vsm en download het werkblad gratis als PDF.

Ontdek hoe we je helpen met het in kaart brengen van je klantwaarde d.m.v. value stream mapping.

Neem contact op en we zetten samen een eerste stap naar resultaten waar je u tegen zegt!

Of bel 0800 – 228 72 46

Gerelateerde training:

 

Value Stream Mapping (VSM)

Hoeveel inzicht heb jij in je productieprocessen? Of heb je nog nooit aan value stream mapping gedaan? Dan liggen er vast nog prachtige schatten voor je om te ontdekken. Deel je ervaring in de zoektocht naar klantwaarde op LinkedIn.

Deel dit bericht:

Meer verhalen uit de praktijk? Bekijk de gerelateerde cases bij deze blog.

Ter inspiratie en als proeve van bekwaamheid vertellen enkele van onze klanten wat cbt voor hen heeft betekent. Lees de verhalen van VDL, Bakkersland, Libbey of SRC en hoe zij het maximale uit hun processen en mensen halen.

Ga concreet zelf aan de slag met onze gerelateerde praktijkcompetenties.

Al meer dan 25 jaar verzorgt cbt praktische trainingen en opleidingen voor de maakindustrie. Bekijk ons aanbod praktijkcompetenties en informeer naar de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Ontdek hoe we je helpen met het in kaart brengen van je klantwaarde d.m.v. value stream mapping.

Neem contact op en we zetten samen een eerste stap naar resultaten waar je u tegen zegt!

Praktijkverhalen

company

Of bel 0800 – 228 72 46