Atex-EX 001 Basisprincipes

Ondernemingen met explosiegevaarlijke gebieden zijn volgens de Arbowet verplicht de explosieveiligheid te waarborgen. Voor bedrijven in de Europese Unie met explosiegevaarlijke gebieden betekent dit dat ze moeten voldoen aan de ATEX 137-wetgeving. Iedere werknemer van bedrijven met explosiegevaarlijke gebieden moet op de hoogte zijn van de risico's en zich bewust zijn van de specifieke regelgeving die in deze bedrijven geldt. 

De training Basisprincipes Explosieveiligheid (ATEX 001) is bedoeld voor medewerkers in bediening en onderhoud van installaties en machines. De training bestrijkt de explosiebeschermingsaspecten van de bediening of onderhoud van installaties en machines. Deelnemers leren de mogelijkheid om schade of verslechtering van explosieveilig materieel visueel te identificeren, materieel en installaties te controleren in verband met veranderingen in het explosiegevaar en procedures te volgen om het risico op een ontploffing te minimaliseren.

  • Voorbereidende e-learning met 1 dag training. 
  • Aansluitend examen

Studieduur Deze training kan via de e-learning gevolgd worden. Daarnaast is het mogelijk om deze training in-company klassikaal te organiseren. De duur is dan 1 dag.
Prijs € 325 (excl. btw)
Niveau MBO niveau 3
Type training InCompany

De informatie zullen wij z.s.m. opsturen

Bel mij terug verzoek

Jouw telefoonnummer (verplicht)

Wij zullen ons uiterste best doen om u op het hierboven ingevulde datum en tijdstip te bereiken. Houd wel rekening met onze openingstijden: maandag t/m vrijdag tussen 08:30 - 17:00

0800 2287246