Tussenvoorraden met 20% verkleinen?

Gemotiveerde en enthousiaste medewerkers die continu meedenken over het verbeteren van processen blijkt voor vele organisaties een uitdaging, maar niet voor Intergas Verwarming B.V. Intergas Verwarming B.V. investeert gericht in mensen om hen te laten groeien binnen de organisatie en streeft hiermee naar continue resultaatverbetering. Christian Faulhaber, leidinggevende bij Intergas BV, heeft onlangs de training Productieleider van cbt afgerond en deelt zijn ervaringen met ons.

 

Sneller en effectiever productieproces

Christian Faulhaber heeft zich in zijn loopbaan flink ontwikkeld. Hij begon in 2006 bij Intergas Verwarming B.V. als montagemedewerker en heeft zich inmiddels opgewerkt naar leidinggevende. Door de training Productieleider is hij naar eigen zeggen enorm gegroeid.

 

“Ik heb veel geleerd over het effectief inrichten van een productieproces en de uiteindelijke oplossing bespaart mij een hoop tijd”

 

De training Productieleider daagde Christian Faulhaber uit om na te denken over verbetermogelijkheden om een zo effectief mogelijk productieproces te realiseren. Tijdens de Gemba Walk, die hij liep met zijn assistent teamleider, constateerde hij dat het materiaal voor de montagebeugels ver van de werkplaats lag. Na een brainstormsessie met zijn assistent teamleider kwam hij met het idee om het materiaal in kleinere bakken met wieltjes onder de werkbank te plaatsen, waardoor de tussenvoorraden met 20% worden verkleint en de productietijd met 33 minuten per dag wordt verkort. Christian Faulhaber wist zijn projectmanager en andere leidinggevenden te overtuigen van zijn idee, waarna het productieproces nu sneller en effectiever is ingericht. Een mooi resultaat van een opdracht waarin alle belangrijke elementen van de training in terug zijn gekomen, waaronder: leidinggeven, communicatie, productiemanagement en verder meedenken met de keten.

 

Blijven verbeteren kun je leren

De praktijkgerichte manier van opleiden van cbt zorgt ervoor dat men ook na de training verder gaat met continue resultaatverbetering. Dit wordt ook bevestigd door Christian Faulhaber, hij geeft aan dat hij blijft nadenken over verbetermogelijkheden.

 

“Terug kunnen we altijd, maar naar voren, daar wil ik heen”

 

Hij is zich bewust van het feit dat niet alles gelijk veranderd is, maar wil dingen blijven aanpakken.

 

Interesse in de training?

Bent u benieuwd hoe u continue resultaatverbetering realiseert binnen uw organisatie? Schakel daarvoor de hulp in van cbt. In alles wat wij doen staat het resultaatgericht opleiden van professionals binnen de industrie centraal. Lees hier meer over de training Productieleider of neem contact met ons op door te bellen naar 0800 – 228 72 46 of mail naar info@cbtvoorresultaten.nl.