100% ‘vakantiekracht’ met 100% eigen (!) multi-inzetbaar personeel

Leestijd: ± 2.32 minuten

Deel op: tweet linked mail

“Héér-lijk dat we nu de vakantiebezetting kunnen invullen met onze eigen gekwalificeerde vakmensen!”

 

“Omdenken, dat is het helemaal nu… Vraagstukken compleet anders benaderen om zo tot verrassende oplossingen te komen. Afgelopen zomer hebben wij het vraagstuk vakantiekrachten ‘omgedacht’… Niet wie, maar wat is onze vakantiekracht?” Wanneer zijn we op ons sterkst? In elk geval niet als we personeel inhuren. Hogere kosten, minder kwaliteit, minder veiligheid, facetten die ons juist zwakker maken. Het antwoord lag in multi-inzetbaar personeel. Lees hieronder hoe we de productie tijdens de vakantieperiode 100% op eigen kracht hebben ingevuld.”

 

Ontwikkel maximale flexibiliteit met multi-inzetbaar personeel

Niets is vervelender dan gebonden zijn. Vastzitten aan een bepaalde manier van werken door gebrek aan beschikbaar (gekwalificeerd) personeel vanwege vakantie of door ontwikkelingen zoals vergrijzing. Soms kan het ook niet anders vanwege de complexiteit van het systeem. Toch zoek je naar manieren om flexibeler te zijn. Met personeel dat breed inzetbaar is, creëer je die vrijheid. Bijvoorbeeld met multifunctionele operators die ook zelf onderhoud kunnen doen, of het maken van combinatiefuncties.

 

De vakantieperiode is een typisch piekmoment waarin je ervaart wat het gemis aan flexibiliteit doet met je productie. Hoge kosten om personeel in te huren, veel downtiming en hogere veiligheidsrisico’s. Als plantmanager ben jij verantwoordelijk voor die arbeidsorganisatie. Dus hoe zorg je voor multi-inzetbaar personeel?

 

Personeel multi-inzetbaar maken doe je zo

Multi-inzetbaar personeel hoeft geen mission impossible te zijn. Als je de juiste stappen neemt, creëer je lucht en ruimte in je bezetting. Dat begint bij kennisoverdracht. Puur leermeesterschap. Voor de korte termijn om piekmomenten op te vangen, voor de lange termijn om een antwoord te geven aan ontwikkelingen als vergrijzing.

 

Houd echter één ding vooral goed in de gaten: acceptatie. Men kan het als een bedreiging ervaren om kennis te delen: “Maak ik daarmee mijn eigen positie niet zwakker?” Het ervaren personeel moet leren kennis over te dragen. Train de trainer maakt van vakmensen enthousiaste werkplekcoaches. Zodra er draagvlak is, kan je aan de slag met multi-inzetbaar personeel via de volgende 3 stappen:

 

  • Functie: Breng met een werkplek- of taakanalyse de functie in kaart. Beantwoord vragen als: ‘Wat houdt de functie in?’, ‘Hoe wordt de functie uitgevoerd’, ‘Aan welke norm moet de output voldoen.’
  • Persoon: Wie vervult op dit moment de functie? Welke kennis en vaardigheden bezit hij of zij, maar ook hoe is de persoon in houding en gedrag?
  • Leerpunten: Definieer tenslotte de ‘missing links’ tussen functie en persoon bij de collega’s die de betreffende werkplek moeten kunnen invullen. Dit zijn de leerdoelen om mee aan de slag te gaan.

 

Positieve bijwerkingen multi-inzetbaar personeel

Voordat je begint met het ontwikkelen van multi-inzetbaar personeel wel een laatste waarschuwing voor de bijwerkingen. Zo leidde onze aanpak tot een hogere betrokkenheid van de operators bij de volledige breedte van het productieproces. Ook konden we op deze manier ons kenniskapitaal veel beter benutten en zagen we de veiligheid én kwaliteit stijgen.

 

Uiteindelijk zijn we op het niveau dat onze mensen zichzelf inroosteren. Geen gepuzzel meer tijdens de vakantieperiodes en altijd een perfecte bezetting dankzij multi-inzetbaar personeel. Dat noem ik 100% vakantiekracht!

 

Hoe zorgen jullie voor een optimale bezetting tijdens de vakantie; met eigen personeel of vakantiekrachten? Deel je reactie over multi-inzetbaar personeel op LinkedIn of reageer via twitter.

Ontdek hoe we jouw productieprocessen kunnen maximaliseren met onze visie op multi-inzetbaar personeel.

 

Neem contact op en we zetten samen een eerste stap naar resultaten waar je u tegen zegt!

cnt-btn

Of bel 0800 – 228 72 46

Gerelateerde cases

Gerelateerde praktijkcompetenties

Ontdek hoe we jouw productieprocessen kunnen maximaliseren met onze visie op multi-inzetbaar personeel.

 

Neem contact op en we zetten samen een eerste stap naar resultaten waar je u tegen zegt!

cnt-btn

Of bel 0800 – 228 72 46