Veiligheid is TOP-sport en het veiligheidspaspoort je kwalificatie voor deelname

Leestijd ± 4:14 minuten

Deel dit bericht:

“In het grotere plaatje van risicobeheersing moet ook management aan het veiligheidspaspoort geloven.”

 

“Fracties van seconden, meer is niet nodig om een topprestatie te leveren. In dezelfde tijd kan er in een productieomgeving een zeer gevaarlijke situatie ontstaan. Weet jij dan wat je moet doen? Getrainde ‘veiligheidsreflexen’ zorgen ervoor dat je elk moment op scherp staat. Dat maakt veiligheid TOP-sport. En met het veiligheidspaspoort weet je als manager precies wie voor welk veiligheidsonderdeel inzetbaar is. Maar hoe zit dat met het MT zelf? Staat zij als coach aan de zijlijn of is zij actief deelnemer?”

 

Als het gaat over veiligheid, gezondheid en milieu, praten we vaak over de werkvloer. De risico’s die zich voordoen in productie moeten zo veel mogelijk uitgesloten of zo klein mogelijk gemaakt worden. Wat er overblijft aan risico’s moet in elk geval beheersbaar zijn.

 

Op de werkvloer ja, maar hoe zit dat met het management? Als we de organisatie nu eens op z’n kop zetten… Hoe reageert de ‘top’ van de organisatie op bepaalde onveilige situaties? Is zij zich genoeg bewust van de implicaties en neemt zij de juiste maatregelen? Tijd voor een test of het management ook de leiding kan nemen in het geval van calamiteiten.

 

Een veiligheidspaspoort voor het MT

Tijdens VCA-trainingen en veiligheidsoefeningen draait het vooral om de operators en de direct leidinggevenden in productie. Afhankelijk van de organisatie speelt management hierin doorgaans een bescheiden rol. Ik heb helaas vaak genoeg gezien dat bij een calamiteitenoefening de directeur gewoon in zijn kantoor blijft zitten. Onbegrijpelijk!

 

KM-veiligheidspaspoort 2

 

In het kader van onze VCA-certificering dragen alle medewerkers op de werkvloer een veiligheidspaspoort. Hoewel niet verplicht vanuit VCA zelf, geeft het direct inzicht in de kwalificaties met betrekking tot opleidingen en trainingen, medische keuringen en inentingen. In het grotere plaatje van risicobeheersing moet ook management aan het veiligheidspaspoort geloven. Dit om de betrokkenheid van het MT bij risicopreventie te vergroten.

 

Veiligheidsreflexen

Om management meer te betrekken bij de praktische kant van veiligheid op de werkvloer wordt het volledige MT aan een reeks simulatietrainingen onderworpen. Tijdens deze oefeningen – ontwikkeld door de OR en een externe ARBO-specialist – krijgen de deelnemers een fictieve gevaarlijke situatie voorgeschoteld. De uitdaging is vervolgens om binnen 2 minuten deze onveilige situatie ten goede te keren. Welke keuzes maak je, Welke maatregelen neem je en in welke volgorde? Dan moet je kunnen vertrouwen op je veiligheidsreflexen.

 

Door de simulatie ontstaat een heel nieuw inzicht en een beter begrip van wat veiligheid op de werkvloer werkelijk inhoudt. Een stempeltje erbij in het veiligheidspaspoort!

 

Risicobeheersing met de Lateiner-theorie

Weten hoe je moet handelen bij risico’s is één ding. Een belangrijk onderdeel van het beheersen van risico’s is echter ook het begrijpen hoe risico’s ontstaan. Hiervoor is de Lateiner-theorie (bekend van de ongevallen piramide) een praktisch hulpmiddel. Deze theorie gaat uit van 5 fasen van een ongeval:

 

Fase 1: Achtergrond werknemer

Wie is hij of zij? Hoe is de thuissituatie? Met wat voor karakter hebben we te maken? Vragen die inzicht geven in de persoon en onderdeel kunnen zijn van het veiligheidspaspoort. De werknemer is de P in TOP-sport als het gaat over veiligheid.

 

Fase 2: Menselijk falen

Welke informatie ontbreekt bij de werknemer waardoor deze niet juist weet te handelen? Of hebben we te maken met niet willen of een labiel emotioneel gedrag? Opnieuw de P van TOP-sport, maar nu met betrekking tot zaken waar je als management invloed op uit kunt oefenen.

 

Fase 3: Onveilige handelingen en situaties

Voor onveilige werkzaamheden gelden werkinstructies. Worden deze instructies niet gevolgd, dan is er sprake van onveilig handelen. Gecombineerd met onveilige situaties is een ongeval haast onvermijdelijk.

 

Fase 4: Ongeval

Risicobeheersing heeft gefaald, er is een ongeval. Ik voeg hier ook de term bijna-ongeval aan toe. Een andere impact, hetzelfde principe: het falen het veiligheidsbeleid. Houd dit bij in een register, ter lering én om preventieve maatregelen van het veiligheidsbeleid op te baseren.

 

Fase 5: Letsel en schade

Persoonlijk letsel bestaat uit fysieke en mentale schade. Vooral die laatste wordt nogal eens onderschat. De angst en onzekerheid na een ongeval vergroot de kans op herhaling. Bewustwording heeft dan als doel om operators zekerder te maken van zichzelf en hun eigen kunnen.

 

Management en ARBO

Je bent als management en werkgever volgens de ARBO-wetgeving verplicht om toe te zien op het welzijn van je werknemers. Je draagt verantwoordelijkheid aangaande zaken als Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E), veiligheidsinstructie, BHV en PMO (periodiek medisch onderzoek). Een veiligheidspaspoort valt niet onder die verplichting, maar is wel een praktisch middel om op topniveau te werken aan ongeval- en risicobeheersing.

 

Als coach van het team heb je met het veiligheidspaspoort direct inzicht in de kwaliteiten van je deelnemers aan de veiligheidswedstrijd. Dat is wat veiligheid in een productieomgeving is: een wedstrijd. Een strijd tegen ongevallen en bijna-ongevallen. Om die strijd te winnen moet iedereen, elk moment op scherp staan. Ook management. En des te meer stempels in dat paspoort, des te beter!

Ontdek hoe we je helpen met een veilige productie-omgeving en het gebruik van het veiligheidspaspoort.

Neem contact op en we zetten samen een eerste stap naar resultaten waar je u tegen zegt!

Of bel 0800 – 228 72 46

Gerelateerde trainingen:

 

Basisveiligheid VCA

 

VOL VCA

Risicobeheersing en het borgen van veiligheid op de werkvloer is in mijn visie allereerst een (of de eerste) taak van het management. Hoe betrokken is jouw management bij veiligheid op de werkvloer? Draagt het MT een veiligheidspaspoort? Maakt jouw organisatie überhaupt gebruik van dit veiligheidsmiddel? Geef je reactie op LinkedIn en deel je ervaring voor maximale veiligheid in de maakindustrie. 

Deel dit bericht:

Meer verhalen uit de praktijk? Bekijk de gerelateerde cases bij deze blog.

Ter inspiratie en als proeve van bekwaamheid vertellen enkele van onze klanten wat cbt voor hen heeft betekent. Lees de verhalen van VDL, Bakkersland, Libbey of SRC en hoe zij het maximale uit hun processen en mensen halen.

Ga concreet zelf aan de slag met onze gerelateerde praktijkcompetenties.

Al meer dan 25 jaar verzorgt cbt praktische trainingen en opleidingen voor de maakindustrie. Bekijk ons aanbod praktijkcompetenties en informeer naar de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Ontdek hoe we je helpen met een veilige productie-omgeving en het gebruik van het veiligheidspaspoort.

Neem contact op en we zetten samen een eerste stap naar resultaten waar je u tegen zegt!

Praktijkverhalen

company

Of bel 0800 – 228 72 46