Vijf diploma’s en heel Polem geslaagd

LEMMER (Fr) – Donderdagmiddag 11 juni ontvingen vijf operators hun diploma ‘meewerkend voorman’. Na een traject van een jaar de bekroning op hard werken. “Om trots op te zijn,” geeft general manager Oene Wassenaar aan. Trainer Martin van Brakel deelt die trots: “Het is een geweldige prestatie en het startpunt van een nieuwe periode. Vanaf nu begint het namelijk pas echt.” Van Brakel doelt daarmee op de praktische toepassing van de opleiding en het resultaat voor heel Polem.

 

Voorafgaand aan de diploma-uitreiking spreken we met Wassenaar over het opleidingstraject en de strategische achtergrond daarvan. “De laatste jaren ziet Polem haar markt verschuiven,” begint Wassenaar; “Lag onze focus eerst vooral in de agrarische hoek, nu bedienen we steeds meer de industrie in de breedste zin van het woord. Daar gelden andere, vaak ook hogere eisen. Dat vraagt meer van je organisatie. Onze procedures, installaties en manier van werken moesten afgestemd worden op die veranderingen.” Door deze marktontwikkeling moest ook Polem zich verder ontwikkelen naar een high tec productiebedrijf.

 

Heel Polem geslaagd

“In het traject van cbt wordt de hele onderneming betrokken,” gaat Wassenaar verder. Je zou dus kunnen zeggen dat heel Polem geslaagd is. Concreet noemt Wassenaar de onderlinge communicatie. “Alles draait om communicatie in leidinggeven. Als meewerkend voorman moet je situationeel leidinggeven. Dat begint met het creëren van een gedeelde visie. Een belangrijk resultaat van het opleidingstraject. Vanuit de groepsdynamiek die tijdens de opleiding ontstond, moet die visie namelijk doorvloeien naar de werkvloer. Zo draagt het opleiden van vijf mensen bij aan de transitie van de hele organisatie.”

 

Voor Wassenaar was cbt de ideale partij voor dit traject. “Zij wisten de perfecte trainer voor onze situatie te selecteren. Een goede klik met de trainer is de eerste factor naar een geslaagd eindresultaat. Waren er vooraf twijfels bij de kandidaten, gaandeweg het traject verdwenen die als sneeuw voor de zon.” Tijdens de uitreiking door trainer Van Brakel wordt die uitspraak door de kandidaten bevestigd. Stuk voor stuk zijn ze erg blij met de manier waarop Van Brakel door de – soms best pittige – lesstof leidde, maar ook coachte in praktijksituaties die tijdens de lessen besproken werden.

 

Al ruim 40 jaar is Polem marktleider op het gebied van polyester silo’s en tanks.  Lees meer over haar producten en werkwijze op www.polem.nl.