Ziekteverzuim en andere signalen van explosiegevaar

Leestijd ± 3:46 minuten

Deel dit bericht:

“Het explosiegevaar was een direct gevolg van de hoogspanning onder onze operators…”

 

“Hoe lang ligt die stroomkabel er al zo rafelig bij? En staat die schakelkast altijd zo open?’ Door die verkenningsopdracht werden we stevig met onze neus op de feiten gedrukt. Al waren we dat al door het incident waarbij per ongeluk twee gevaarlijke stoffen met elkaar vermengd raakten. Het gevolg was ‘slechts’ een kleine explosie zonder gevolgen, maar de schrik zat er goed in. De oplossing voor een verhoogd explosiegevaar liet zich raden, de spanning moest eraf!”

 

Gelukkig komen explosies relatief weinig voor in Nederland. Helaas zijn de gevolgen zijn vaak heel heftig. Er zijn genoeg voorbeelden waarbij iemand voor de rest van zijn leven verminkt is. Of waarbij een gezin zonder vader verder moet. Het is mijn plicht én verantwoordelijkheid als leidinggevende om de veiligheid van mijn operators te waarborgen. Daarvoor moet je allereerst de signalen van explosiegevaar – en van risico’s in het algemeen – op tijd te herkennen.

 

Cultuurverandering vraagt een andere kijk op mensen

Het drong eerst niet goed tot me door wat er aan de hand was. Het ziekteverzuim steeg geleidelijk, maar we waren zo druk met operationele zaken, dat het niet de aandacht kreeg die het vereiste.

 

De stijgende lijn in ziekteverzuim bleek een symptoom van de druk op de werkvloer. Onze operators stonden onder hoogspanning. Werden daardoor slordig en gehaast. De kleinste foutjes en onoplettendheid hebben dan grote gevolgen. Om het explosiegevaar de verlagen, moest de spanning eraf. De oplossing lag in het gedrag van zowel leidinggevenden als van de operators. Onze veiligheidscultuur ging op de schop.

 

Til je veiligheidscultuur naar een hoger plan

Risicobeperking in gedrag is onder andere een kwestie van je veiligheidscultuur naar een hoger plan tillen. Dus gericht aan de slag gaan met het ontwikkelen van een andere werkwijze en werkmentaliteit. De risico-inventarisatie was een begin. Vervolgens moesten we controles, veiligheidsregels, trainingen en crisisplanningen inbouwen om de kans op ongevallen te verkleinen en de omvang er van te beperken.

 

Het belangrijkste blijft het creëren van een sterke behoefte aan en een streven naar duurzame veiligheid. Preventie is de verantwoordelijkheid van iedereen in de onderneming.

 

Risicobewust: omdat je moet én omdat je kan

Om doordrongen te raken van de risico’s die we dagelijks lopen, moeten risico’s op waarde geschat worden. Daar is een eenvoudige formule voor: risico = kans X effect. Gedrag is de sleutel. Als een medewerker de risico’s goed inschat, past hij ook zijn gedrag hierop aan en is de kans op een ongeval veel kleiner. Dat werkt alleen als je zowel naar de technische als de procedurele aspecten kijkt. Oftewel, kan iemand het en doet iemand het?

 

Training en bewustmaking spelen een grote rol in het sturen van gedrag. Om onze operators bewust te maken van explosiegevaar laten we bijvoorbeeld deze filmpjes zien.

Voorbeeld ontwikkeling explosie

Demonstratie explosiegevaar

Zekeren tegen explosiegevaar met een RI&E en LMRA

Belangrijke stappen in de beheersmaatregelen waren de ontwikkeling van een RI&E en een LMRA. Ofwel een Risico-Inventarisatie & Evaluatie en een Last Minute Risk Analysis.

De RI&E helpt ons gestructureerd met de risico’s om te gaan. De gezondheid van de medewerkers  wordt hierin gekoppeld aan de gevaren op de werkvloer. Het steunpunt RI&E geeft praktische tips op hun website hoe je dit kan aanpakken.

De LMRA is een korte algemene risicobeoordeling die uitgevoerd wordt door de operator die de taak daadwerkelijk gaat verrichten. Deze korte check is vooral bedoeld als bewustwording. Je identificeert potentieel gevaar, bepaalt welke maatregelen je moet nemen en onderneemt actie voor een veilige uitvoering.


Daarom werk ik veilig!

Steeds opnieuw moeten we onszelf eraan herinneren dat veilig werken een kwestie van DOEN is. Alert zijn op situaties, zoals explosiegevaar door een rondslingerende stroomkabel. En nooit door tijdsdruk veiligheidsmaatregelen overslaan!

Er bestaat een mooie campagne met als slogan ‘Why I work safely’. In de campagne komen de geliefden van operators voorbij. Geïnspireerd op die campagne dragen onze medewerkers een veiligheidskaart. Op de ene zijde staan onze veiligheidsprincipes en op de andere zijde heeft men een foto van zijn of haar geliefde geplakt. Boven de foto staat ‘Daarom werk ik veilig!’. Een constante herinnering waarom we het doen.

Ontdek hoe we je helpen signalen van explosiegevaar te herkennen.

Neem contact op en we zetten samen een eerste stap naar resultaten waar je u tegen zegt!

Of bel 0800 – 228 72 46

Het explosiegevaar dat in onze productie ontstond, bleek een gevolg te zijn van een dieper liggend probleem. Operators onder hoogspanning zonder de juiste tools gaan onveilig werken. Door onze veiligheidscultuur op orde te brengen met middelen als een RI&E, de LMRA en de veiligheidskaartjes proberen we de risico’s maximaal beheersbaar te houden. Op welke manier borgen jullie de veiligheid van medewerkers? Laat je reactie achter op Linkedin.

Deel dit bericht:

Meer verhalen uit de praktijk? Bekijk de gerelateerde cases bij deze blog.

Ter inspiratie en als proeve van bekwaamheid vertellen enkele van onze klanten wat cbt voor hen heeft betekent. Lees de verhalen van VDL, Bakkersland, Libbey of SRC en hoe zij het maximale uit hun processen en mensen halen.

Ga concreet zelf aan de slag met onze gerelateerde praktijkcompetenties.

Al meer dan 25 jaar verzorgt cbt praktische trainingen en opleidingen voor de maakindustrie. Bekijk ons aanbod praktijkcompetenties en informeer naar de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Ontdek hoe we je helpen signalen van explosiegevaar te herkennen.

Neem contact op en we zetten samen een eerste stap naar resultaten waar je u tegen zegt!

Praktijkverhalen

company

Of bel 0800 – 228 72 46